Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Kulit Yang Cantik, bagaimana ya?



semua orang nak cantik kan? cantik dalaman , cantik luaran.. tapi apa rahsianya? tentu mereka yang mempunyai kulit yang cantik ada "secret recipe" ehemmm......... sebenarnya kan.......... sebenarnya................. 
Tiads rahsia.. Kerana ianya semudah A-B-C saja!
Kenapa ABC? haa... pasti nak tahu kenapa semudah kerana 
vitamin untuk kulit cantik adalah terdiri dari vitamin2 A, B 
dan C!
Vitamin A membantu memperbaiki tisu badan, mengelakkan kekeringan kulit dan melambatkan kesan penuaan.
Vitamin B memperbaiki peredaran darah, menstabilkan hormon dan meratakan warna kulit.
Vitamin C membantu mengekalkan paras kolagen yang penting untuk membaiki kulit rosak serta menjaganya agar selalu licin, tegang dan sihat.
Satu lagi yang penting untuk kulit cantik terutama yang mengalami masalah kulit seperti jerawat dan sebagainya adalah vitamin E yang juga merupakan antioksidan.
Apakah produk Shaklee untuk tujuan ini?





saya adalah shaklee independent distributors.. hubungi saya untuk maklumat lanjut, penghantaran seluruh Malaysia,**pssssss ada pos percuma tau,
hubungi saya : mamahusnashoppe@gmail.com / sms : 0139561249 

Khasiat Jantung Pisang

Assalamualaikum .................
dua entry hari ni, diari mamahusna ambil kesempatan nak update blog yang bersawang ni :), nak aktifkan semula blog ku, sayang kalau nak tinggalkan terus, :) 


sebenarnya nak share tentang khasiat jantung pisang, eh...... pisang ada jantung juga ek? hebatkan ciptaan Allah, kalau manusia jantungnya kat dalam tubuh dan tak boleh dilihat dengan mata kasar, tetapi jantung pisang ni, dah lah boleh dilihat oleh mata kasar tetapi boleh dibuat juadah pula tu .. emmmmmmmmmmm... rasanya semua dah kenal kan jantung pisang? ada yang belum kenal ke? dan semua pernah makan jantung pisang kan? macam-macam menu boleh dibuat dengan jantung pisang, contohnya  kerabu jantung pisang, teresek(ni ore kelate suka buat) dicampur dengan isi ayam, pedassssssssssssss dan sedap di makan dengan nasi.. 
pssssssssss.. kalau ada yang belum pernah makan, marilah rumah mertua saya, dia suka buat teresek ni... 
lagi satu kalau nak tahu, ada satu produk ni memang dibuat dengan jantung pisang, emmmmmmmm bagi mereka yang tak sempat nak masak, takde masa nak masak, tak jumpa mana nak dapatkan jantung pisang yang fresh atau memang M***S nak masak :), (*saya kdg2 "M" juga untuk masak , ada alternatif untuk anda. tapi sebelum tu saya nak kongsi dengan anda tentang khasiat jantung pisang, credit to En Sham Edymart atas perkongsian info tersebut. 


 inilah jantung pisang, cantikkan :)




Khasiat Jantung Pisang

1. Darah tinggi dan strok – Ia membantu menurunkan tekanan darah tinggi kerana kandungan potasiumnya yang tinggi.

2. Kolestrol – Ia rendah dari segi kalori lemak dan sodium yang membantu menurunkan kolestrol.

3. Cirit-birit – potasium dan magnesium yang terkandung di dalam pisang amat sesuai merawat cirit-birit.

4. Anaemia – anaemia ialah penyakit kurang darah. Oleh kerana pisang kaya dengan zat besi, ia boleh merangsang penghasilan haemoglobin di dalam darah.

5. Kemurungan – orang yang sedang murung lebih cepat ceria apabila makan pisang. Ini kerana kandungan sejenis protein membantu kita menjadi tenang.

6. Pening-pening – cara paling cepat merawat rasa pening-pening ialah dengan meminum minuman susu pisang kocak (banana milkshake) yang dicampur madu.



satu lagi, sebagai Milk Boosters... bagi ibu2 yang breastfeeding, amatlah digalakkan menjadikan menu untuk menambahkan /meningkatkan pengeluaran susu ibu, tapi paling penting kena tahu demand and supply ye


yang ni ready made Sambarunding Jantung Pisang ... Memang Sedap di makan dengan nasi panas-panas






emmmmmmmm saya cadangkan anda dapatkan stok ini, bila nak makan terus capai aje, boleh juga letak kat ofis, masa nak g makan lunch tu, bawalah ia bersama, emmmm tentu berselera anda menikmati hidangan 
kalau berminat nak cuba dan nak try atau nak beli boleh klik link ni atau hubungi saya :mamahusnashoppe@gmail.com / sms 0139561249





http://mamahusnashoppe.edycart.com/productdetail.php?product=2366&img=4290

Allah Makes ............................

Pagi semalam, sedang sibuk di dapur mencuci pinggan mangkuk dan alatan membuat kek, terdengar satu suara kecil sedang berkata-kata

Allah makes adik
Allah Makes Kakak
Allah makes Mama
Allah makes baba
Allah makes Syad(ayah su dia)
Allah makes wawa (ayahwa dia)
Allah makes jat (ayah jat dia)
Allah makes min( ayah amin dia)

and akhir sekali suara kecil ini menyebut Allah makes Allah............

mama yang ada kat dapur terkejut mendengarnya.......... terus menyahut " adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik "
tak sangka pula di kala umurnya dalam beberapa hari lagi nak cukup 2 tahun (6/6 /2012) nanti genaplah 2 tahun umur adik naufal... sudah boleh menyebut dan membuat ayat sendiri menggunakan perkataan Allah Makes.........
Biasanya, selepas maghrib , (walaupun bukan hari-hari) saya akan membacakan buku " Allah Makes Cat " " Allah Makes World" & Allah Makes Apple" yang dibeli dengan Islamic Book for Kids membuahkan hasilnya...
walaupun harga bukunya agak mahal, tetapi pelaburan jangka panjang adalah amat-amat berbaloi,

Bagaimana GLA Shaklee Tingkatkan Peluang Hamil?

Tips Cepat Hamil Dengan GLA Complex
--------------------------------------------
kredit: vitaminsemulajadi.com

Ramai pasangan samada yang baru berumahtangga, atau dah lama berumahtangga tanpa cahayamata, tercari2 tips cepat hamil. Sejak GLA Complex dikatakan salah satu cara cepat hamil, ramai yang mencari2 tips cepat hamil dengan GLA Complex.

Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?


GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.



Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? 
Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajina, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.



Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? 
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezekia anak, cuba periksa cecair serviks anda.




Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.



Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur 



Puan2 yang mahukan tips cepat hamill dengan GLA Complex boleh hubungi saya… Tips & bantuan cepat hamil percuma untuk setiap pembelian GLA dari Vitamin Shoppe. Hubungi saya sekarang untuk pesanan!

mamahusnashoppe@gmail.com / sms : 0139561249

Salam Rajab


sumber foto : facebook Ust Don 

 Imam Syafiie rahimahullah berkata, ada 5 malam dalam setahun,

 ALLAH SWT bukakan pintu langit, salah satunya adalah malam 1 Rejab...Bulan Rejab 

dikenali 

juga sebagai bulan Istighfar...

perbanyakkan istighfar dan bagi sahabat2 muslimah yang belum mengqadha'kan puasa, 

masih ada ruang waktu lagi ... jom puasa 
:)


Tips Pemakanan banyakkan air susu


assalamualaikum semua... selamat berhujung minggu semua...

hari ni diarimamahusna bersiaran dari kampung ku ... alhamdulillah pagi tadi tertunai sudah hasrat yang telah lama terpendam.. syukur sangat2.. ceria hati ini.. mesti tertanya-tanyakan apalah hasrat tersebut... emmmmmmm perkara yang simple aje, tapi cukup payah untuk dilakukan... tapi hari ini cekalkan hati, kuatkan semangat demi untuk kesihatan diri......... bersama kakak insyirah, adik naufal, dan ayahsu (my youngest brother) kami BER JOGGING keliling kawasan kampung.. perkara senang je kan??? tapi susah untuk komited.. harapnya minggu depan boleh buat lagi.. semangat kasut baru... belikan kasut untuk anak2 dan janji nak berjogging ... so Alhamdulillah Allah mudahkan segalanya .. terima kasih ya Allah...

oklah... balik pada tajuk hari ini, sebenarnya nak kongsikan tip2 pemakanan yang insya Allah , kalau ibu-ibu amalkan dengan izin Allah banyaklah air susu dan membolehkan kita semua menjayakan penyusuan pada anak-anak tercinta... selamat beramal...

Makanan yang dipercayai boleh memperbanyakkan air susu :
biskut marrie
daun turi
susu/ soya
halba (msk dlm nasi & air rebusannya minum)
pengaga
kacang buncis
sayur sawi
cheese
plantalobak putih
ikan sardine, tuna, salmon
kurma
jantung pisang
kucai +tauhu+tougeh
petola
kentang rebus
longan kering (air mata kucing)
roti



oklah ibu... harap dapat amalkan tips ini... sehingga berjumpa lagi...

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel