Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

sukanya!!! Bisnes Kad saya ... cantik tak?


Assalamualaikum dan salam ukhuwwah :)

 kad bisnes yg sudah siap awal bulan 0gos baru-baru ni..  ditempah dengan kak Zamara Buang. Sangat berpuashati dengan kad ini, cuma sedikit sesal sebab hanya guna sebelah page sahaja, ingatkan page belakang nak letak list barang2 jualan, tapi terlambat mesej , masa mesej tu, kad dah dalam kilang untuk di print.. 
takpelah, lain kalilah buat.. 

Tips anak petah dan cepat bercakap

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah...

hari ni saya nak share dengan kawan2 amalan yang boleh diamalkan kepada anak-anak kita  sejak baby lagi,
amalkan membaca ayat 164 surah An-nisa',ayat yang akhir sekali iaitu wakallamallahu muusa takliimaa...
maksudnya :" Dan Allah telah berbicara kepada Musa dengan langsung".


bagaimana kaedahnya :

1)Mulakan dengan Basmalah
2)Bacalah ayat di atas dan doakan dalam hati agar anak2 petah,fasih berbicara.
3)selepas tu, lekapkan lidah kita pada lidah baby..
4) Insya Allah, amalkan setiap masa, baby mesti suka.. ;)

doa ni, saya dapat masa belajar kat MPSM dulu, Ust Shaari yang kongsikan pada kami masa dalam kuliah.
then mak saya amalkan utk adik bongsu, memang alhamdulillah, kesannya Masya Allah,
dan pada tahun 2007, saya bukan berteori sahaja, tetapi telah mempraktikkanya pada anak sulung saya. Insyirah dan diteruskan pada anak kedua saya naufal.. alhamdulillah, kalau dengar je saya baca, terus mereka berdua ni julurkan lidah ...
maniskan saat itu...

cubalah amalkan ya...

MENJAMU SELERA DI SATAY MALAYSIA


Hari khamis 20 hb 10 baru-baru ni, lepas waktu sekolah, ke Kota Bharu sekeluarga, tujuannya ? nak beli barangan buat kek dan ambil edible image yang ditempah sebab hari jumaat tu kena siapkan 2 biji kek tempahan pelanggan. Hari tu juga 1st time pergi beli bahan2 kek di Sweet Berry yang terletak berhadapan dengan Billion , teruja ku melihat barang2 bakery.. semangat nak berbaking datang 100%... :) 
Lepas tu ke Padang Tembak, nak ambil stok MAB dengan Kakti,then terus ke Satay Malaysia yg berdekatan area situ, walaupun dan lama buka restorennya, tapi nilah 1st time ke sana. ok let look and see 

Bunting yang ada, nak snap pic signboard tapi takleh sebab pantulan cahaya
menarik bukan ?


haa... itu dia hero dan heroin mama.. sedang bersiap sedia utk menikmati hidangan


pembuka selera utk mereka : aiskrim solero magnolia..
opss... baca doa dulu


kakak baca doa, adik amen kan.... emmmmm alhamdulillah,
sejuk hati mama dan baba

oit!!!.. sirap limau terbalik 
order ari cikngah 


ini dia menu satay kami... pakej 3 0rang makan  25 cucuk 
apa yg peliknya.. pakej dia macam ni tau :
1 org makan : 10 cucuk
2 orang makan : 15 cucuk
3 orang makan : 25 cucuk..
dan seterusnya...


opssssss!!! ada nasi juga , ni adik yang order, katanya hari ni tak makan nasi lagi, 
kami pula order air radix aje... 

so far Restoren ni amat memuaskan hati , bersih dan servisnya pun ok.. makananya pun sedap... 
bolehlah siapa2 yang turun ke KB, boleh mencuba satay ni 
Falsafah Buah-buahan


1 . Jadilah buah jagung, jangan jadi buah gajus.


 Jagung membungkus bijinya yang banyak, sedangkan buah gajus menunjukkan bijinya yang cuma ada satu.

Maksudnya : Jangan suka menunjuk-nunjuk harta, ilmu dan sebagainya.


2. Jadilah Pokok pisang.


Pokok pisang kalau berbuah hanya sekali, kemudian mati.

Maksudnya : Kesetiaan dalam perkahwinan.


3. Jadilah buah durian , jangan buah kedondong. 
  Walaupun di luarnya penuh dengan kulit yang berduri tajam, tetapi dalamnya lembut dan manis. Hmmm, berbeza dengan kedondong, luarnya licin tapi rasanya agak masam dan di dalamnya ada biji yang berduri.

Maksudnya : Don’t Judge a Book by The Cover.. jangan menilai orang dari luarnya saja.


4. Jadilah ubi kayu.

 Walaupun hidup dalam tanah, tetapi isinya putih bersih.

Maksudnya : Jagalah hati jangan kau nodai dengan kekotoran.


5. Jadilah setangkai petai, bukan setangkai rambutan.


Tangkai petai memberi makanan yang sama rata ke biji petainya, semua seimbang, tidak seperti rambutan.. ada yang kecil ada yang besar.

Maksudnya : Selalu bersikap adil.


6. Jadilah cili 



 Semakin tua semakin pedas.

Maksudnya : Semakin tua semakin bijaksana.

sumber : ukp yahoogroup

POT LUCK BARU-BARU NI...









Alhamdulillah pot luck yang dirancang oleh kami semua dapat berjalan dengan jayanya... syukur mendapat sambutan semua... diketuai oleh ketua chef, kakta da kakton..

nak g kelas, nanti sambung yer

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel