Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Pi KKB

assalamualaikum dan salam ukhuwwah....

hari ni lepas sekolah, singgah ambil anak2 terus ke Klinik Kesihatan Bandar untuk routine check up naufal, sepatutnya awal bulan Jun, tapi disebabkan kekangan masa dan mesyuarat yang tak berkesudahan sepanjang Jun, maka hasrat terpaksa disemat dalam hati, ditambah dengan penyakit 'M' yang ada... entah kenapa, asal nak ke klinik, berat aje hati ni... dari dulu2 lagi...

hari ni, Naufal disuntik utk 12 bulan iaitu suntikan MMR. akronim bagi Meaps,.... (lupa pula)  , Rubella yang mana kalau dulu jaman2 kita, suntikan ni diberikan masa kita umur 12tahun ... ala masa kita2 dok main kejar mengejar and batu selambut, senang cerita masa kita darjah 6 dulu tu...  mesti ingatkan kan? tambah2 yang lari menyembunyikan diri takut  nak kena cucuk ke misi.. masih kah ingat saat itu? terkenang jaman nakal2ku

oh.. berbalik pada cerita utama hari ini, sampai kat klinik tu, kena ambil no giliran dulu kat bawah, kalau sebelum ni, terus aje ke kaunter dan cakap ibu dan anak terus dapat no giliran, tapi tadi dah berubah rupanya... kena letak dulu buku biru tu dan tunggu nama di panggil... rasanya ambil masa 5 minit kat situ... apatah relevannya ? bukankan merugikan masa, kenapa tak kekalkan sistem sebelum ini? entahlah.. mungkin ada sebabnya.. tapi saya tak nampak apa relevannya..

ok.. klinik ibu dan anak ni letaknya di tingkat 1, ada lift... guna lift aje... jangan tertukar dengan klinik kesihatan ya, sebab saya punya SIL dah kena jerkah oleh misi situ sebab silap masuk bilik... kenapalah diorang ni takleh sound baik2? peliknya..!!!

kat ibu dan anak... giliran naufal dipanggil, then baru menyedari rupanya buku naufal tak complete.. takde carta berat... macamana boleh jadi macam tu? apa penyelesaiannya... sebelum balik minta kat kaunter , then misi2 bagitau stok utk carta utk budak lelaki habis stok... adoii... kena tunggu ada stok jawabnya...

saya paling suka klinik kat kampung saya masa insyirah dulu, misinya mesra pesakit, ada ruang untuk kanak2 bermain tatkala menunggu giliran, takde lah anak2 ini nak berjalan2 menjadi tok mandur, macam naufal tadi... punya lah dia berjalan dan memerhati para acik misi buat keje, macam sister/doktor pula... tapi yang penatnya mama dan kakak insyirah lah... mama nya penat.. kakaknya kalut jadi reporter bagitau mama adik dok jauh... risau dia tatkala adik berjalan2... meninggalkan mama, kakak dan baba... akhirnya mama juga yg g kutip dan dukung adik... tapi tak duk diam juga........... i wish kalau ada sudut permainan dan permainan yang menarik... kan bagus.........  maybe kena masukkan dalam surat komen dan cadangan ni.. nantilah  tadi lupa nak ambil satu dan isi...

bab akhir.. naufal di suntik... masa awal2 misi cucuk, selambanya dia tengok toys yang bergantungan, tapi bila aje misi cucuk ke dalam terus meraung tak ingat dunia... sedih dan pilu mama melihatnya, kakak pun risau aje muka dia.. tapi apakan daya dik... utk kesihatan adik yang optimum juga... 

bila nak pulang, kena ambil tarikh temujanji akan datang, misi tu tulis 28/8... ayyo !! nak raya tu... emm... saya pun tanya cuti sekolah kan? misi tanya kenapa, jawablah ,, saya balik kg... ohhh... misi tanya " keja apa? cikgu ke? saya jawablah " ha ah....... sempoi sangat kut pemakaian  tadi n tak nampak macam pegawai kerajaan......  ahakss... zuhud sebenarnya....

apapun yang saya perhatikan sepanjang berurusan ni, mesti ada bias dalam layanan terhadap orang bekerja dan orang awam... harapnya situasi ni akan berubah dan layan lah semua orang dngan penuh mesra... 
 

No comments:

Post a Comment

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel