Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

nak update je ni

Banyaknya cerita yang nak di story mory kan kat sini... namun masa yang amat terhad dan juga curi2 je ni sebenarnya.. if org kata cuti sekolah, banyak masa free.. memang lah... bagi yang single mingle.. tapi bg yang berkeluarga mcm me .. tambah2 dgn adanya si baby naufal.. huhu... takde masa yg lapang sebenarnya... eh eh.. bukan merungut.. just nak inform je.. bila dah berdua anak2nya.. maka bertambahlah tugas dan tanggungjawab..
itu yg blog pun terabai... huhu.. ok lah kite g satu persatu :


baby Naufal
sekarang dah masuk 5mth... sepatutnya 14/11 kena g klinik.. tp lum g lagi sampai ari ni(he he).. mamanya.. napelah???
perkembangannya ? sepanjang cuti sekolah ni.. wajib beriba dgn mama, tak boleh berenggang langsung.!! ni pun tgh zzzzzz, that's why leh blogging ;).
pastu... dah pandai angkat2 punggung dah..
dah pandai pegang botol susu.. kalau tgk kakak pegang botol susu, mesti nak rebut.
skin rashes pada tubuhnya belum berkurangan... kalau p klinik pun paling2 misi beri calamine aje..
ciannya naufal !!!
stok utk susu naufal blm buat lagi spnjg cuti ni... me just direct feeding.. ttg stok susu .. kita story kat bab lain yer!!
kalau malam .. nak zzzzz mesti kat atas katil berdua ngan mama dlam kegelapan malam.. lau idak?? tak nak tido dia.. hishhhhhh demand betul lah bb boy ni..
biasanya masa hari mengajar naufal banyak tido di buaian.. tapi dalam school break ni.. nak berkepit ngan mama je... mcm tau2 je mama ada kat umah..
lau nak tido lam buai pun mesti nak mama yang dodoikan...
dodoian baba tak laku.. huhu..
kekadang letih.. me tape kan je suara me and baba then pasangkan kat telinga naufal..
lagu dodoi? emmmmmm zikir pada Allah Taala...
Lailahaillallah 3 x
Muhammaddun Rasulullah
(ada versi perlahan)
ada versi yg kuat)
demand on Naufal nak melody yang mana.. eh eh
macam CD pula.. blh tukar2.. ha ha ha
ok stoppppppp... fullllllll stopppppp !!! continue next bab pula..

nowwww... we talking about my little kakak @ Insyirah

Tadaaaaaaaaaaaaa... lamanya tak cerite ttg perkembangan kakak..
sebenarnya banyak isu yang berlaku antara me dengan kakak.. huhuhu...
nanti ku kronologikan dalam bab lain yer... (bukan apa2 tau.. sbg memory kami bersama)
menda ni start bila me start berpantang and.. now time to pulihkan hubungan kami berdua.. huhuhu.. sedihnya  :(
kakak memang seorang yang bijak,, pandai manipulasikan keadaan dan mudah adapt dengan persekitarannya sekarang !! dah tahu bahawa dia sudah mempunyai saingan .. dah ada adik..
dia tahu mamanya tak boleh memberi sepenuh tumpuan padanya..
klausa yg selalu keluar " mama dgn adik, kakak dgn baba" klausa ini sentiasa meniti di bibirnya hinggalah........... opssssssss... cite smula deh !!!
ni nak cite perkembangannya skarang..
dah boleh tolong mama, espcially bila mama minta tlg ambilkan telefon, ambilkan towel adik, tlg buaikan adik.. tlg tgk2 adik dlm buaian.. and tlg bawa Cloth Diapers adik yg kotor ke dalam besen CD yg me sediakan..
tp yg paling takleh nak elak.. kuasa cubitan( ore kelate panggil kutiR) nya yg halus tatkala berada bersama kite atau baba atau siapa sahaja yang dia rapat.. mesti nak cubitnya..
malah adik naufal juga tak lepas dr menjadi mangsanya... cian adik..
cuma berat badan kakak masih lagi tak naik2 ... walau pun makannya berkala.. huhuhu..
still tak nak makan ubat..
lagi best.. semalam me kemaskan bahagian dapur,
kakak; mama buat apa?
mama: kemaskan dapur kakak
kakak: wahhhh cantiknya Mama.* bukan me yg cantik tp dapur ya...).. Baaaaaaaagus Mama..
Mama Bagus, kakak bagus, baba bagus.... adik baguss
see,,,,,, ni ayat pujian yg me sentiasa titipkan tatkala dia melakukan pekerjaan yang baik!!
and kakak sekarang ni memang dah dalam proses peniruan kelakuan orang dewasa.. baik dari segi qaulun(perkataan), fi'ilun ( perbuatan) dan juga macam2 lah...
itu sebab kami memang perlu berhati2 dlm apa2 perbuatan kami berdua..
 klah........ itu je dulu... tulis apa yg ingat je ni... sambil mata jeling kat naufal ... takutnya dah terjaga dr zzzzzzzz..

ohhhh... inilah pujaan hati ku !!!! me and my family !!! :)

 happy family forever. ameeeenn
eh.... opsssssssssss... eh.. sape yang bertudung tu?? me ke? nape kecil je? me dah jadi org kerdil ke????????? he eh.. itu bukan diriku lah........ itu my youngest sister aina...
he he he sorry yer.......

moral of story : gunakan masa emas dengan family anda.. ikutilah perkembangan mereka setiap masa.. dan setiap moment itu cukup berharga.........

No comments:

Post a Comment

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel