Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Pengalaman Awal berCDing

Assalamualaikum dan salam Penghulu segala Hari ( sayyidul Ayyam) perbanyakkan amalan spt berzikir * ingatan utk diriku..

apa khabar hari ini kawan2 semua? sihat? bz? Hari ini mengambil peluang mengarang cerita tentang pengalaman awal berCDing.......
tanggapan awal : mula2 nak berCD, terbit dihati , mampu ke nak membasuh CD setiap hari atau 2 hari sekali? Ya Allah beri kekuatan pada ku..... maklumlah takutnya tak sempat nak mencuci *konon2nya bz dgn kerja, dgn biz internet, dan macam2 lagilah... dae ko dok ni( sempat ke tak ni),...

Koleksi pertama Naufal ialah sunny baby Minky dan Coolababy.. awal penggunaan memang leaking.. Bocor yang amat dan tentunya melemahkan jiwa dan hati ini utk meneruskan pemakaian CD pada naufal.. (bukan salah CD tu, tapi salah diriku sebab tak byk info yang di baca ttg CD ni.. Memang..... awal menggunakan CD mungkin akan berlaku kebocoran , itu pada peringkat awal kerana kadar penyerapannya masih lagi minima.. selepas beberapa lama penggunaan Insya Allah ok... itu dr pembacaan ku lah kan...
Tapi kan............ sampai sekarang still lagi bocor especially bahagian tepi... rupanya bila merujuk pada tokey tempatku beli CD, ghupa2nya CD tu besar utk naufal .. Cutting Nya besar.. utk peringkat Newborn hingga lah 6 bulan, (bergantung juga pada berat bayi anda ya) sesuai di pakaikan dgn CD jenama babyland atau Rainbow BB.
Mula2 nak guna CD ni, kena pre wash dulu, sebaiknya 3 kali. dan sekarang ni kalau dalam list nak beli sabun basuh pakaian , wajib ada Pureen Had .. ini khusus utk ku basuh CD my bb... boleh nak guna sabun biasa tp sukatanyya 1/4 dr sukatan biasa.. soooo.// i prefeer guna sabun had tulah./..


ni masa mula2 pre wash naufal punya......... sunny n coolababy.. (awal2 dulu hanya 4 CD aje) tp kan..... tak sempat....... tak cukup.... selang seli dgn Diaper biasa dulu... nanti dah cukup koleksi yg sepatutnya.. baru lah DD akan tidak digunakan langsung..
digantung dan dianginkan di bawah kipas ( kuasa kuda 5 ya.. )
kalau 1 .. he he he berkudalah nak menunggunya kering..

Tapi kan.. kadang2 dtg perasaan....... malasnya nak guna CD, kalau guna DD lagi senang/.. lepas guna buang terus dlm tong sampah...... * masa ni hati dan fikiran tengah bertanduk sebab letih dan takde masa nak basuh CD
tapi ku kuatkan semangat...... ku hambat dan lempar jauh2 perasaan tersebut........ ku upkan balik diriku dan jiwaku...... aja aja fighting !!! yesssssssssss boleh lakukan....... boleh.......... manage ur time dgn betul ...... insya Allah boleh.//
lagi satu bakar semangat : " orang lain keje balik kul 5 boleh guna CD, awak yg keje separuh hari takkan takleh buatkan??????????? boleh !!! boleh !!!!!!
Now...... i'm ber CDing to my little boy naufal............... dan dalam masa yg sama juga kempen kan penggunaan Cd pada kawan2.. main point : nak jimatkan wang bulan2?? pakaikan BB anda dgn CD. :)
Insya Allah kalau kita betul2 nak .. kita mampu mengatasinya........ dan sekarang saya sedang seronok menggunakan CD utk bb saya..... sape2 yg nak CD boleh tgk kat website ya.... :)
Tp yg bestnya kan............ corak pada CD yg macam2 .. menarik betul...........  lagi satu...... tong sampah kita dah tak penuh dgn pampers dah.... sukanya hatiiiiiiiiiii...........

No comments:

Post a Comment

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel