Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Stok CD DyanaMP dah ada di tangan...

assalamualaikum semua.........
sarah ambil kesempatan ni nak promosi sikit.....
pada peminat dan pencinta CD...
pecinta Alam sekitar.......
pencinta pada penjimatan HEBAT
pada yang menyayangi si cute... sicumel dan si manja anda.....

dgn ini ku mau war warkan...........
bahawa sanya.. CD DyanaMP dah ada dalam stok http://www.sutrahouse.com/..
Stok adalah amat2 limited............. so jgn lupa jenguk ke website ku itu,,,,,,,,
dan dapatkan koleksi CD ini dgn segera..... sblm terlepas ke tangan org lain......
oppssssss..... CD 2 lain pun ada juga.........
Pilih aje mana yg mau......
kalau takde bb, blh je beli utk dihadiahkan pada anak sedara, kawan2......
tlg diorang berjimat......
design pun cantik2............

OH ya... kalau buat pembelian 3 helai ke atas ada special price then ada cute gift juga
ini dia.......... nissan Foot cover....... bernilai RM 7..
emmmmmmmm cantiknya kalau bb pakaikan......
apa lagi???




Yg ni pula Rattle .......
RM 14.00 je sepasannng...........
ada kat web .. mehlah beli

silalah ke

Jamuan Hari Raya

Assalamualaikum...
Alhamdulillah.. Alhamdulillah...... planning saat akhir utk menganjurkan Jamuan Hari Raya buat sanak sedara + Rakan sekerja + dan rakan Baba + Mama berjaya akhirnya walaupun keputusan dibuat saat2 akhir...
Ahad tu , tersasul menjemput murid kelas ke rumah hari jumaat.. then baru bgtau baba planning... ingat nak buat jamuan ringan kat murid2 aje......
tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttt..........
at last bertukar menjadi jamuan  utk org2 tersebut di atas..........

"Salam. Dgn besar hatinya kami ingin menjemput tn,pn,en,cik ke teratak kami esok... Jumaat 24hb 9, bermula jam 3petg-7mlm. Di tmn.......................................
Masuk cbg......................
Sempena jamuan hari raya.Moga tautan ukhuwwah lbh erat lg. Sila nyatakan khadiran ya. TQ"
itulah bunyi beep.. beep.. sms kami kpd rakan taulan dan sanak saudara..
Terlebihnya dahulu kami mohon maaf pada teman2 yg tak terjemput oleh kami.. Insya Allah ada peluang ..... blh lah lg... :)

Terima kasih tak terhingga pada jemputan yg sudi datang...... sebb ni 1st time kami buat open house camni.. so risau juga dan terdetik juga di hati " kekawan aku nak mari ko ni?? huhu !! ada ka terfikir gitu !!!

Tapi syukur, majoriti yg ter"jemput" sudi datang menghabiskan menu2 yg ada. Ribuan kesyukran tak terhingga buat mertua ku., yg sanggup menerima tempahan menantunya dan anak kesayangannya utk masak2 utk kami walaupun bagitau last minute..
khamis pagi, baba p oyat ke mek, petang tu beli timun dan carrot utk buat acar masak* asalnya nak beli esok je semua kat Pasar Borong ---- tp my MIl bgtau timun and carrot tuuuuuuu kena rendam air kapur dulu.... so p lah kami mencarinya kat market di KK
So tugasan esoknya(Jumaat ya)
Baba beli barang utk siapkan menu utama
Mama di bantu oleh my sis Ida* p amik rabu petang!! thanks sis sudi nolong kakakmu nih!!
buat cupcake+ cake+fancy cookies(x sempat hidang !! huhu royal aisnng tak sempat nak menepek atas cookies.... huhuhu!!!) + kemas rumah *yg berat2 tinggalkan pada baba tersayang!!.
tambah satu lagi menu mama masak pasta spiral the campak22...
kkkkkkkk............ layanzzzzzzzzz gambar yg sempat di snapppppppp... spjg jamuan


Menu :
Nasi hadis sahih  deh !!! ( he he.. Bukhari ) ............ muslim...= Nasi Bukhari
Ayam Pedas
Acar Masak
Pajeri Nenas
Sambal Belacan
Timun Cina @ tembikai..(bhasa standardnya)
Daun salad
oppppppppssssssss ... se lagi.. my pasta spiral the campak2... yang licin tepat jam 7pm..

Cupcake Orange + Choc Fudge

Kek Coklat The Very2 lembab.... bukan sebab hujan tau!!

Sesi ni awal sikit.. mak sedara + sepupu belah baba
pssssssssss ... yg tudung purple tulah master chef nasi bukhari ;)
oppppssssssssss... tu rak aka kedai kecilku... tgklah stok barang..



Anak murid ku* yg ni biasa dtg umah .... tp yg sekelas dijemput( kelas yg ku jaga)..... sorang je dtg... yg lain.. segan nak dtg kot......
Geng2 kanttin dan pengerak kantin skse.... + kakton ( cikgu .. yg baju biru + anak dia)

tadaaaaaaaaaaa...
naufal .. The big bosssssssss. alhamdulillah sporting betul Naufal......

kkkk... habis


Aiskrim Malaysia

haaaaaaaaaaaaaaaaa... dah lama dah nak buat ni... so ambil kesempatan ke kedai runcit belikan plastik cap King Kong * kalau kawan2 ingat zaman2 kita aiskrim ni memang glamer time kite kecit2 dulu....... dulu sebatang RM 0.10 je..... tapi sekarang sebatang dah RM0.20.. Inyirah suka sangat aiskrim ni... kalau balik umah mak kat TB, ayahsu and ucu nak selalu belikan  Beli RM1.00 5batang + free sebatang.....
psssssssss... masa pregnant kan naufal dulu memang hari2 beli... sbb kat skul ada jual.. tp skrg dah takde........ itu yg kena buat sendiri tu..........

tgklah Insyirah........ begitu teruja............ semalam sampai aje rumah... terus nak aiskrim ni..... ada 3 perasa semuanya : Milo Horlick. sunquick and rebina..........
model tgk apa daaaaaaaaaaaaaaa............

Sepetang di Playground~~~ Tunai Janji

Pemandangan dari tepi jalan .. salah satu taman permainan yg ada di kuala krai... baru aje di baik pulih dalam bulan 3@ 4 baru2 ni... kalau lalu nak ke bandar KK.., mesti Insyirah jerit2 nak g taman.. so alasan mama and baba.. tak boleh lagi kakak.. skrg kan panas, so tak main kat taman... Insyirah mesti akan ulang2 ayat yang sama.........
mama .. kakak main buai..... main gelongsor.. seronok mendengar Insyirah mereport pada mama... sebab mama and Naufal just tunggu dalam kereta aje... bagi 10 minit utk dia habiskan masa bermain........
alhamdulillah .... dapat juga tunaikan hasratnya utk bermain petang ni........

Naufal dah mula berniarap


Alhamdulillah............ sukanya bila dia dah meniarap !! Naufal dah meniarap petang hari Rabu ( 15/9 /2010)  ............ tapi tak bestnya ....... tak sempat nak videokan masa dia berusaha utk meniarap..
dah banyak hari cuba and that day dia berjaya,. Tahniah anak Mama !!!
Pic kat bawah Naufal dah mula berjaya.......
Mama... Baba... kakak !!!............. adik dah berjaya !!!
yeay!!! alhamdulillah

Bila dah meniarap ni.. cuba tengok kepalanya selepas dicukur itu hari... rambutnya tumbuh tak sekata.. tak encem laaaaaaaaaaa. rambut anak mama ni !!!

ni nak story tentang petang tadi........ pergi klinik kesihatan untuk rutin bulanan Naufal dan kakak Insyirah. sepatutnya 5/9 ritu.. tapi sebab nak raya.. so taknak lah inject si naufal... kang tak pasal2 demam... tak beraya lah jawabnya...  so complete lah task tersebut today.....
Masa timbang berat naufal......... kakinya tak duk diam.. asyik menendang aje.. cian misi2 pelatih nak buat bacaann.. oppsssssss berat naufal bertambah sekilo lagi.. berat sekarang 6.3 kg, manakala Isnyirah .. huhu.. still dlm garisan kuning .. 10kg aje... sedihnya......

Masa jumpa dgn misi.. jsut bagitau yg naufal ada ruam kat badan.. so di berinya calamine dan syrup paracetamol mana tau kot2 demam lepas kena inject nanti...
Bila tiba time nak inject... ingatkan tak nangis macam inject 2bulan ritu........ rupanya yg ni dia nangis... tapi kejap je... Misi siap puji lagi adikkan... he he ... kental anak lelaki mama ni.. !!!! sebabnya dia ralit tengok toys yg digantung kat syiling... suka betul Naufal pada objek yg bergerak......
inilah rupanya ubat2 naufal

Salam Aidilfitri Semua..

Assalamualaikum................

Dikesempatan ini, saya dan keluarga ingin memohon maaf andai ada tersilap kata dan bicara, terguris perasaan dalam sedar atau tidak, kepada semua yang mengenali kami. Semoga Aidilfitri kali ini disambut dengan penuh kesyukuran dan penuh gembira...

Kad Raya

Salam... semua...
just nak share , selamat dapat Kad Raya daripada anak murid.. namanya Ezati.. terima kasih ustazah ucapkan utk ezati.. jarang kat sekolah ni anak2 murid memberi kad ucapan raya.. so bertuahlah ustazah ya.. dah lama tak terima kad raya daripada murid2 .. kali terakhir tika jadi guru ganti kat SK taman daya 2 dulu.. itu pun tahun 2004.. lepas habis degree.. boring dok menganggur kat umah, cikta offer guru ganti kat sek dia.. oklah..

Apa perasaan bila ?? oh.. rindunya suasana kerja tika di U dulu.......

Assalamualaikum...
geram, nak marah.. bengang semua ada... geram dengan karenah sebahagian individu yang berada di sekitar kita yang sentiasa perlu kita berhubung atas dasar kerja melakukan sesuatu tanpa adanya musyuwarrah .. apatah lagi kalau kerja itu adalah kerja penting... semuanya adhoc.. bila dah adhoc.. last minute.. agak2nya kerja buat kita sempurna dan cemerlang ke? Berbangga dengan kerja sebelum ni yang hebat.. tetapi tidak di aplikasikan bila mana sekarang... tidak dijadikan panduan dan tiada langsung untuk membuat sebarang bentuk perubahan dan pembaharuan!!! Beri peluang kepada yang ingin menyumbang dan  memberi idea,, dan cubalah dengar dengan teliti dan kaji idea tersebut.. jangan terus menolak.,.. menyekat minda .. bila masa nak berada diluar kotak???
Di mana nilai ukhuwwah apabila melakukan kerja? Masing2 bergerak sendiri? apakah tiada konsep itu dalam organisasi di sini ? atau rasa ego lebih penting?? perlukah konsep nafsi-nafsi terus menguasai?? terasa betapa tiada keindahannya bila berada dalam kelompok sedemikian.. bekerja hanya untuk memenuhi tuntutan semata-mata. Nilai ikhlas, nilai kerjasama, nilai ukhuwwah hanya terselit dicelah2 nya sahaja... kalau ada...

Di mana adab bila mana mahu menegur sesuatu perkara ? Apakah dengan cara melaungkan di depan ramai?? atau datang bisikkan aje di telinga , andai si pelaku tersilap dalam perbuatan?? apa perlu di tengking?? tidakkah terfikir maruah sesorang itu? atau sudahkah kita mengkoreksi diri... arahan yang diberi jelas atau  tidak??? inilah berlaku bila sesuatu di buat tanpa perancangan yang rapi.. walau kerja itu nampak mudah.. namun perancangan itu adalah penting...

Ahhhhhhhhh.... terasa kerdil diri, terasa rindu akan organisasi dan kerja buat di zaman pengajian dulu.. lepas mesyuarat.. mesyuarat lagi.. demi untuk menyempurnakan tugas.. dan nilai ukuhuwwah makin erat... dengan post mortem lagi.. bagaikan satu keluarga mengakui dan memperbetulkan kesilapan... ohhhhhhhhhh rindunya  zaman ituuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Sambutan Hari Kemerdekaan di Sekolahku

Hari ni SKSE mengadakan majlis Sambutan Hari Merdeka kali kedua selepas Ambang Merdeka Tempohari.. Antara tentatif program :
Ucapan Aluan Pengerusi
Bacaan Doa
Nyanyian Lagu Negaraku, Selamat Sultan, dan lagu patriotik
Ucapan Guru Besar,
Deklamasi Sajak oleh peserta Sajak seramai 8 orang
Syair yg disampaikan oleh Cg Rusmita.. ( lepas hajat yer nak bersyair) he he
Majlis bersurai..
Barisan guru lelaki SKSE yg hebat2 belaka...
Barisan Guru2 Perempuan SKSE yg sentiasa update ;)
Sebahagian drp murid SKSE ...
Ni sarah tepek pic2 sempena sambutan pagi tadi.. pinjam pic dr Facebook SKSE.. and kredit to cikgu Nordin kerana kepantasannya..

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel