Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Cooler Set and Medela Harmony in my hand

Assalamualaikum dan apa khabar semua??? Lamanya tidak berblog walking ke teratak rakan2 yang ada. Tapi belum ada kesempatan lagi.. insya Allah lepas berpantang nanti ya... terima kasih pada umi_e, kak nza dan kakchik atas ucapan kalian....



Ini dia medela Harmony Breastpump.. Insya Allah sesapa yang berhajat nak beli, boleh contact sarah juga... Boleh pre order.. harga ?? nanti lah bagitau

Ini pula cooler set yang mengandungi 6 botol susu utk penyimpanan EBM, ais pack yang boleh mengekalkan susu sehingga 12 jam, serta cooler bag pack... haa... lepas ni bermula lah tugas baru mamahusna n naufal


Alhamdulillah sepanjang dalam pantang ni, kesihatan pun dah makin pulih. Cuma agak boring sikit sebab kena terperap kat rumah aje... tapi best juga sebab makan minum di jaga .. terima kasih tak terhingga utk mak dan my sis ida yang menjaga diriku sepanjang pantang ni..

ok.. back to title di atas.. sebenarnya betul2 excited sebb dah lama intai2 dan survey breastpump yang betul2 praktikal untuk dibeli.. Akhirnya setelah mengikuti perbincangan rakan2 di susuibu.com , diriku memilih Medela Harmony sebagai pilihan hati, dan dengan online juga.. ku survey2 harga and akhirnya terlekat dengan satu blog ni.. dapat harga kaw kaw kaw punya.. emmm siap beli cooler set terus... .. pelaburan yang amat berbaloi-baloi2...

Misi untuk Fully BF my second baby .......... opssssssss my baby naufal sudah bermula... dengan menjadikan iktibar daripada pengalaman Kakak ( insyirah sudah dapat gelaran dan pangkat baru) , ku sudah tidak teragak2 untuk mengeluarkan duit untuk membeli keperluan untul Bf dan tentunya utk menyimpan EBM...

Masa kakak dulu... aku hampir berputus asa dan hanya betul2 fully BF pada 6 bulan pertama aje, dan banyak juga local Breastpump beli... like brand anakku ( 2 kali beli, brand pureen ,, dan apa lagi dah lupa). semuanya kurang memberangsangkan dan kurang memberikan kepuasan serta semuanya dah jadi jenazah... last ku menggunakan tangan aje.... and susunya juga kurang kerana kurang mengambil; suplement.. kenapa gagal?? sedangkan ku juga pernah consult dengan Pn Rita Rahayu( mom'slittle one)* melalui email... cozzzzzzzzzzzzzzzzz.... kurang keyakinan dan takut untuk membuat pelaburan awal...

Nah! pengajarannya... mission incomplete.. walaupun BF sampai kakak 2 tahun tapi, tetap bercampur dengan FM...



oh ya .. hari ni dah 20 hari lu berpantang, tadi nurse datang rumah,.. lawatan berkala, so timbang baby naufal dah 4.1 kg dah anak mama..

So this time.... Mision ku takkan gagal .. Ya Allah kau bantulah aku untuk menjayakan Misi ini...

Selamat Berkenalan Semua... dari Naufal .

Assalamualaikum dan salam semua...

Alhamdulillah, sarah selamat melahirkan bayi lelaki hari Isnin tepat jam10.55am di Hospital Machang pada 7.6.2010..

Ahlan Wa sahlan kepada ahli baru kami yang telah diberi nama : Muhammad Arif Naufal..
Alhamdulillah syukur yang tidak terhingga padaMu ya Allah ... kerana memberikan anugerah ini sehari sebelum hari Ulangtahun perkahwinan kami yang ke-4.. Salam Ulangtahun buat kami berdua.. muga kekal bahagia hingga ke syurga..,...
Ini dia si kecil Naufal buat tatapan teman2 semua...


Assalamualaikum semua... Ismi Muhammad Arif Naufal bin Mohd Shukri
Salam Ukhuwwah semua...... saya anggota baru dalam famili mama, baba, dan kakak Insyirah..
Pic ni hari 1st saya di dunia fana ni... mama yang snap.. masa ni baru lepas keluar dari labour room... ciannya mama,... penat betul.. saya tidur kejap and bagi mama rest dan kumpul energy....
semalaman kami berdua dihospital
Ini hari kelima Naufal... dah kat rumah nenek... ramainya orang kat umah nenek.


Haaaaaa... inilah kakak Insyirah... selama Naufal dalam kandungan mama, selalu aje kakak sapa Naufal dan cayang naufal... Naufal Cayang Kakak... :) Kakak pun cayang naufal...
Ok lah kawan2... setakat ini sahaja.... mama cakap cukuplah dulu... mama nak rest dan berpantang dan menghabiskan masa dengan naufal dan Kakak...

Husna Insyirah dan Ayahsu ( Irsyad)


Ayahsu leka baca buku.. Ni Insyirah tika di Terengganu..


Haa.. tengoklah gelagat anak dan bapa saudara ni... pic di snap oleh Ateh...
Tapi skrg ateh dah takde kat umah............ huhu.. Ateh g Arau.. sambung ngaji kat sana...
takdelah geng Insyirah ... lagi2 time nak wat susu... ateh.................!!! bila nak balik???





Tupperware ReGa Runtuh di www.sutrahouse.com

Assalamualaikum kawan...

Ingin di war-warkan... sebelum sarah bersalin ni.. nak ambil kesempatan nak bagitau tentang TUPPERWARE SALE kat website rasmi sarah di www.sutrahouse.com... harga memang memang memang murahlah... dan setiap pembelian akan ada point dan boleh ditebus untuk pembelian berikutnya... JEMPUTLAH YE kat sana.

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel