Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Puding Roti Berkaramel




Rasanya dah 2 minggu lebih buatkan Puding Roti, kebetulan MIL berikan kami roti bata*( and roti bata bukan pilihan utama kami kecuali gar*****... so.... terfikir2 juga ... nak buat apa ya dengan roti ni... takkan nak biarkan saje??? emmmmmmmmm masya Allah tak baik membazir..

maka minda mencongak2 dan mencari2 sesuatu yang terpendam .... TING!!!! ahaaaaaaaaaa...

akhirnya menjadilah seperti di atas.. PUDING ROTI BERKARAMEL...

setelah menyelongkar gobok kecil di dapur.. di dapati fruit coctail ada 1 tin, tepung kastard pun dah ada... eh eh... telur pun ada juga??? haa insyirah pula tengah ralit bermain dengan playdoh dengan babanya...

soooooooooooooooooo.... me? emmm start membancuh....

inilah resepinya : *** psssssssssss .. diambil dari blog kak hanieliza..
PUDING ROTI CARAMEL
Bahan A: 1/2 cawan gula ..dicairkan dalam loyang yg nak dikukuskan nanti
Bahan B
1 buku roti [10 keping]
1 tin susu cair 1 tin air buah dari fruit cocktal/peach
2 biji telur
1/2 cawan gula
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu besar tepung kastad
Hiasan 1 tin buah koktel/peach
Cara:
1. Panaskan kukusan.
2. Gaul rata semua bahan B kecuali fruits cocktal dan tapis.
3. Masukkan bancuhan kedalam loyang yg ada gula yg telah dicairkan.
4. Tutupkan loyang dengan plastik glaze nipis.
5. Kukuskan selama 30 minit.
6. Sejukkan dahulu baru di terbalikkan dalam pinggan besar.
7. Susunkan dengan perlahan-lahan isi buah fruit cocktail ta buah peach
sooo... me bahagikan kepada 2 acuan.. 1 utk kami2 3 beranak makan dan satu lagi untu dibawa ke school.. * and alhamdulillah letak je kat kantin pagi keesokkan harinya... licin... dan member2 pun suka... cuma cukup terkilan, tak semua cikgu2 perempuan makan...
takpelah lain kali kita buat lagi yer..
psssssssss... baba pun suka tau... itu yang best tu.. sebab biasanya my hubby ni kurang makan bab2 desert n...

2 comments:

  1. Insya Allah kak,,, ikut aje resepi kak hanieliza..
    he he

    ReplyDelete

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel