Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Kuew Teow Berkuah

Salam semua, buat apa tu??? hari ni kami sekeluarga tak keluar ke mana-mana, buat apa yang patut sebagai isteri mithali :) he he .... insya Allah!!

Mengemas rumah, mencuci pinggan mangkuk, memesinbasuhkan baju " mesin yg bekerja" sarah just masukkan kain je.. tunggu bip bip... angkat dan terus jemur dijemuran.. alhamdulillah hari ni, cuaca begitu cerah sekali.

Selepas tu......... snapping pic koleksi ukhti dan SIk clothing terbaru, kalau nak tengok, boleh ke website sarah ya. Stok terhad. Then terasa lapar... emmmmmmmm tengok dalam freezer, emmmm ada ikan uji rashid je* tu pun sekor je!! belek2 lagi..... haa ... dlm tupperware ada sayur sawi, carrot, lada merah, and ada lebihan kuew tiow itu hari... nak masak nasi.. tak tahu nak buat menu apa,... so akal mula memberi idea, buat kuew teow berkuah... guna bahan yang ada je..

Tarra dah siap...... boleh semangkuk besar untuk 3 beranak makan. urrrrppp... alhamdulillah

nak resepi??? sarah share je lah yer... se simple abc..

2 ulas bwg putih

sedikit ikan bilis

1 biji telur

sayur sawi, carrot , lada besar.

caranya : tumis bwg putih, masukkan air dan biarkan mendidih, masukkan ikan bilis, dan carrot

then masukkan sayur sawi, garam dan gula .. then last masukkan kuew teow..

Siap.. !!!

2 comments:

  1. salam sarah.
    kadang-kadang bila tak tau nak masak apa tu lah datangnya idea adhoc yang mengenyangkan.
    nampak sedap tu...

    ReplyDelete
  2. hmmm... itulah kak,idea dtg tak di duga,
    adoc pun adhoc.. janji kenyang :)

    ReplyDelete

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel