Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Mystery Gift, New Template, tagline, sample

Salam semua... apa khabar???? sibuk ke hari ni??? dah lunch??? harapnya semua dah ya...
oh ya... alhamdulillah hampir siap men touch kembali Teratak Damaiimpiana~ moga sedamai namamnya.. dan tagline baru untuk teratak damaiimpiana. Harap kawan2 suka ya dengan template terbaru ni. Insya Allah bloglist kawan2 semua akan sarah masukkan sikit sikit.. maklumlah bukannya sepenuh masa depan lappy.. ada kerja lain juga yang perlu dilaksanankan.. dan jika dalam memasukkan list nanti ada yang tertinggal, jangan segan-segan bagitau ya... selagi bernama manusia tetap ada sifat lupanya. Manusia (annasiyan).

One More, harap kawan2 dapatlah merajinkan diri memberi komentar anda tentang template dan tagline baru ni ... komen terbaik akan mendapat satu mystery Gift... . tak kisahlah sama ada komen tersebut berbentuk positif atau negatif . eh eh... macam giveaway jugalah gitu.. tapi takde syaratnya.. Yang pasti sorang je akan dipilih.( Gift ni pula tentunya dari produk yang dijual online store sarah..) so.. grab's this oppurtunity.. Untuk Mystery Gift ni... deadlinenya adalah pada 31 Disember 2009 jam 12 tengahmalam. Tinggalkan komen di post komen ya.. kat tempat lain tak akan diterima...

Ada lagi tau!!! sebelum tahun baru ni juga, sarah dan suami dah berpakat... 50 orang pertama yang menjadi folowwer blog ni akan mendapat Free Sample Sabun Aromaterapi, produk jualan kami dan masih baru lagi dipasaran.. Insya Allah ianya Halal dan pasti berpuashati menggunakannya... lagi pula nanti akan menyusul satu contest untuk mereka2 yang terpilih ini.... so cepat.. tau... emm promosi pula... jangan marah ya kawan2.. ni .. emmm nak buat deadline juga ke??? emmmmmmmmm...... oklah kita buka sampai 3 januari bersamaan buka sekolah di negeri pantai timur.. he he

Oklah....sesapa yang sudi nak buat ... dipersilakan... ini sebagai gimikssssss penutup bagi tahun 2009... .. jom sama-sama meriahkannya..

Penatnya.............................

Salam semua, baru je balik dari sekolah, penat sangat2................... berehat jap sambil bertenet... Insyirah??? ada... sedang menyusun barang2 tupperware mamanya... baba? sedang mengemas rumah.. ( Syukran baba... memahami mamanya..) emmmmmmmmm ... kawannya Luqman nak datang rumah dengan zaujahnya dari Pasir Tumboh...

penatnya ... mengalahkan murid2 yang memunggah buku2 teks pula... penat memberi arahan... budak2 kan kena bagi arahan banyak kali.. baru faham... So hari ni buat sebahagian dulu ... minta diorang punggah buku teks ke kelas masing2 untuk pembahagian buku teks hari Khamis nanti... jadi bila buku dah ada dalam kelas, memudahkan guru kelas membahagikan buku nanti... dan menyenangkan kerja guru spbt ( sayalah tu...) ... pengalaman lepas banyak memberi iktibar so... harapnya hari khamis ni dapat berjalan dengan lancar..... Esok sambung lagi.... emmmmmmmmmm... pendek kata minggu ni... tiap2 hari ke sekolah.... oklah dulu untuk pagi ni...

Saje nak share...

Salam semua... apa khabar hari ini?? emmm... hari ni ada meeting guru2 kelas di sekolah... then habis meeting balik ke rumah kami , setelah berlama-lama di rumah mak... banyak yang nak kena kemas, oh ya.. sebelum meeting tadi sempat lagi singgah kat Pasar Isnin, kalau kawan2 nak tahu, Machang memang tersohor dengan Pasar Isnin.. pendek kata kalau musim cuti memang penuh dengan lautan manusia yang datang untuk menshopping dan menghabiskan duit... kenapa???? sebab... harganya murah2 dan apa yang kita nak Insya Allah ada.. baju, blouse... handbag... makanan minuman... toto, jam... ish.. iish... ish.. kalau nak senarai semua.. tak habislah jawabnya... kalau niat hanya nak window shopping... emmm rasanya niat anda akan terpesong... so nasihat saya... bawa duit banyak2 ... he he,.... sebab memang harganya memang murah!!!..
Opss... kita beli langsir.. sepanjang nak masuk setahun dok di umah sewa tu.. tak berjangak (berhias) tingkap dan pintu kita.. jadinya 2010 ni... nak jangak lah sikit... mood baru.. !!! :) so sepanjang siang tadi tak sempat nak online, then sibukkan kemaskan rumah dan pasang langsir baru... wooo excited tau!!! cik baba siap perli2 lagi.. dalam budget2 pun blh beli langsir.. he he... sorry lah baba... dah niat dah... tapi dia puji langsir yang zaujah dia belikan... kan ... kan.. cantik !!!.

Oklah.................................. sebenarnya nak share menu kat bawah... so buat2 lah story dulu... jangan marah ye kawan2.....
ROTI JALA ( Breakfast hari JUmaat ritu..)

Kari daging made by Mom

Roti Jala ditebar special dr gabungan Mertua dan menantu.. ni special dari ayah dan baba... ( sama-sama tunjuk bakat)
Versi Khamis( masa shopping kat TESCO slps meeting kat Sutera Inn) .. jalan2 kat TESCO>>>

BIg Apple Douhgnut and Cafe... ( 1st time try donut kat sini tau) sebelum ni memang tak pernah rasa nak makan... alih2 hari tu ngigau sikit.. ... so minta jurujual dia suggest donut yang paling best... emmm betul2 sedap yg alien ni... rugi beli satu je yang tu.... leaking dengan coklat....


ABC special... oklah...

Mesyuarat Awal Tahun dan Jamuan Akhir Tahun 2009 di Sutera Inn KB

Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua... sayyidul ayyam yang begitu besar dalam hari2 dalam Islam. Dah beberapa hari tak update blog, bukan penyakit 'M' ya kawan2.. tetapi coverage broadband yang kurang memuaskan so... senyap kan diri seketika...

oh semalam Khamis (24.Des 2009) Ada mesyuarat awal tahun 2010 dan juga jamuan akhir tahun bagi 2009 yang di adakan di Sutera Inn KB...
Mesyuarat bermula pada jam 10 pagi. tapi sarah sampai sana jam 5 minit sebelum jam 9, sebab dalam surat panggilan mesyuarat jam 9 kan.. rupanya ada sedikit perubahan tetapi ramai yang tidak maklum...
so mesyuarat start jam 10 .. lebih kepada taklimat dari GB dan kami dibekalkan dengan Buku Pengurusan serta panduan utk 2010.. Dalam buku tersebut mengandungi semua maklumat tentang tugasan setiap guru... emmmm banyak juga tugas tahunan... nanti dalam coretan lain sarah sharekan...
Dalam pukul 12 kami selesai mesyuarat then terus ke Tingkat 1 utk ke Songket 3 , jamuan tengahari di sana... Menu nya : Siakap 3 rasa, Tomyam Ayam& Fish Ball, Daging Black pepper, Kailan masak belacan, sambal, dan dessert nya buah betik , honeydew dan tembikai.. oh ... lupa air jagunng sebagai pelengkap hidangan.. 5* untuk sutera Inn... lunch memang sedap dan mengenyangkan...
kat bawah ni ada sedikit pic yg disnap menggunakan handset so.. kualitinya kuranglah sikit..


Salam Maal Hijrah 1431





Assalamualaikum semua, apa khabar hari ni?? Salam Maal Hijrah 1431H buat semua teman blogger dan buat sesiapa sahaja singgah di teratak damaiimpiana. . Jangan lupa ambil kad di atas sebagai tanda ingatan kami di sini.


Menyingkap kembali Sirah Nabawiyyah, Hijrah terbesar Adalah Penghijrahan Rasulullah Saw dari Kota Suci Mekah ke Yathrib ( Madinah) membawa makna yang besar dalam kalendar Islam. Detik berkembangnya dakwah dan bermula kecemerlangan Agama Islam, persaudaraan Islam yang semakin kukuh. moga Syiar Islam terus semarak dalam diri kita semua. Jadikan tahun ini sebagai detik perubahan kepada yang lebih baik dengan tekad menjadi Mukmin Muslim yang bertaqwa serta kita semakin mencapai Mardhatillah.

Bulan Muharram juga dikenali sebagai bulan haram, yakni diharamkan berlakunya pertumpahan darah atau peperangan oleh Allah SwT. Namun larangan tersebut termansuh setelah Fathul Mekah (pembukaan Mekah).

Dalam bulan ini juga kita digalakkan untuk berpuasa sebagaimana maksud hadis" Brgsiapa yg berpuasa tiga hari dalam bulan Muharram iaitu hari Khamis, Jumaat & Sabtu, Allah tulis padanya pahala seperti mana beribadat selama 2 tahun. "

Kita juga digalakkan untuk memperbanyakkan berzikir, melakukan solat sunat serta amalan2 lain yang boleh mendekatkan diri kepada Allah.

Di Bulan Muharram juga ada beberapa perstiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam antaranya pada 10 Muharram atau dikenali sebagai Hari As-syura.. Insya ALlah.. topik ini kita bincang selepas ini ya kawan.. semoga ada manfaat dari perkongsian ini.

Riadhah yang bertukar tempat.


Dpt petai dari kawan baru ayah





Ucu Na dan Ayah su begitu teruja bermain air..


Mak dan sadiq

me, ateh dan cik ngah di belakang bersama INsyirah



Salam.. semalam (petang jumaat) planning nak beriadhah ke Bukit Bakar, tetapi disebabkan masalah-masalah yang tidak dapat dielakkan, maka planning terbatal tanpa pengesahan syura.
Jadi petang tu just ikut mak and ayah bersama adik2 tinjau jalan raya baru yang dlam proses pembinaan.. saje je jalan2 nak tau percent dah siap...
Dalam perjalanan tu... terjumpa anak sungai yang jernih sangat airnya.. ape lagi .... singgah kejap bermain2 air.. seronok betul Insyirah dan geng2 nya bermain...
Mesti tertanya2 kan.. mana lah baba insyirah ni.. masa ni babanya tengah ralit tgk al_kuliyyah.

Sabar ajelah !!!

Tak tahu nak cakap ape dah..
tak tahu nak wat camana,
sabar ajelah..!!
tapi sampai tahap mana??
dah nama manusia,..
tapi..
sabar ajelah...
kalau ikutkan hati..
nak je ambil yang lain,
tapi time balik Tok Bok
aje jadi cam ni..
sabar ajelah...
hai broadband ku..
susah ku nak buat keje ku..
terbengkalai semua..
tapi.. sabar ajelah
sabar ajelah.... sabar ajelah.... sabar ajelah...

Lunch kat Luar Hari ni :)






Gelagat Insyirah.. taknak makan nasi, pedas katanya. Sebenarnya alasan je tu...just minum ice blended jer.. Tu thumb up best...... katanya.



Black Forest Cake : satu slice je.. sebagai memenuhi janji buat Insyirah yang nak makan kek..

Yang ni beli kat Pintar Cake sebelah SMO di bandar Kuala Krai... so far sedaplah juga... :)




Kiwi Ice Blended ! Pesanan Baba. tuannya tak nak exposekan diri.. so nampak janggut ajelah.. ;)



Siakap Sweet Sour





Tiga menu pilihan mamanya : Siakap Sweet Sour, Ayam Masak Lemon

& Kailan Goreng..


Tengahari tadi, pulangnya baba dari kerjanya.. ingatkan dah bawa balik lunch untuk kami berdua kat rumah... tapi .. huhu tangan kosong aje...cedihnya ;(

Rupanya baba ajak kami makan kat luar.. kalau ikut tak nak lah keluar.. mana nak iron baju, tudung ... biasalah kan penyakit "M"..

so capailah mana2 blouse dan tudung yang memang tidak perlu di iron.

banyak suggestion dari kedai makan, restoran/.. last sekali kami pilih Dataran Damar. (yang ni on da way nak ke Gua Musang... lepas sikit je dari PPD kuala Krai.

So far ok lah menu2 di atas.. tapi bagi diri ini.. rasanya terlebih manis ,
mungkin yang suka manis takde masalah kot ....
Total semua 3 menu utama + 2 pinggan nasi + 2 ice blended RM 42.20
( Agak mahal lah... rasanya)...
emmm..........

Video Pilihan

Nak share video ni... Insyirah suka sangat tgk gelagat si hipo dan kawannya.. siapnya ditiru gaya dua ekor ni...




nanti upload lagu nasyid Buah-buahan yang diminati oleh insyirah..

Pengalaman dan suka duka Stop BF pada Insyirah

Assalamualaikum...

Sebenarnya dah lama nak share story ni kat sini... alhamdulillah akhirnya insyirah sudah genap 2 tahun 2 bulan sekarang dan hampir sebulan lbh dia tidak BF dengan mamanya...
Awalnya memang berat hati nak stop BF,, tapi memandangkan ada faktor lain .. so by hook or by crook memang kena stop.. kesian kat insyirah.. nak tau macamana ikhtiar utk hentikannya?
actually banyak fasa yang sarah lakukan.. tapi (dalam fasa tersebut diriku memang tak bersedia utk berhentikannya,,(sapu asam jawa, sapu limau nipis ) tapi itu sebab tak berjaya ,. tak bersungguh2.)Sedih tau!!! :(
Tapi at the end.. ku pujuk jua hati .. so dikhtiarkan dengan Jus Tok Guru yang di sapukan pada nipple.. Insyirah malam tu bila start BF dia terasa pelik semacam.. katanya masam.. start hari tu dan 2 3 hari berikutnya.. bila dia minta nak BF .. mamanya cakap"adik lupa ke susu mama dah masam?? dah tak boleh minum?? ok tak ayat tu??? " >
Tidur malam pun gelisah aje... sedihnya hati tatkala itu... Allah sahaja yang tahu.. terasa macam nak beri aje,. tapi kalau dibuat begitu.. maka sia-sia aje usahaku... lagipun baba pun dah setuju utk kami stopkan BF pada Insyirah..
Masalah utama bila dah stop BF ni adalah Formula Milk mana yang nak diberikan sebagai ganti?? sebab Insyirah memang tak suka minum FM.... so akhirnya ku mencuba Mamil Gold tapi diberi tika malam .. saat dirinya sudah lena dan menangis di tengah malam utk susu dan dalam keadaan mamai dan mata tertutup akhirnya habis jua dalam 4 oz.. tapi tak banyaklah!!!
So... sekarang ni bangun tengah malam untuk buatkan susu.. terbalik bukan??? Orang lain masa baby kecil2 bangun berjaga malam.. lain pula diri ku... tapi.. berkorban apa sahaja..
But honestly said: ku merindui saat dan tatkala Insyirah berkata," mama, "adik nak neeneennnnnnn.." kadang2. buat2 bergurau juga .... ulang2 ayat itu padanya sekarang .. tapi memang dia takkan ajuk...
P/s : bukan saya mengatakan bila bila bb cukup 2 tahun kena stop.. tetapi itu adalah pilihan dan disebabkan perkara lain.. yang tu lain kali story ya..

Pemberitahuan ::: Makluman

Assalamualaikum dan salam semua.

Hari ni sarah nak jemput kawan-kawan ke website sarah yang ada di sidebar sebelah kanan tuuuuuu... sempena YEar End Sale .. So ... masa nilah nak beli barangan dengan harga lebih jimatkan??? jadi.. jangan lepaskan peluang untuk klik ya,.. mana tau ada yang tertawan..

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel