Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Menu berbuka dan Moreh dan story moryku.


Assalamualaikum dan salam Ramadhan Kareem, kullu am wa antum bikhair...

Pejam celik, pejam celik dah masuk hari ke12 kita berpuasa, cepatnya masa berlalu, cuma hari ni, before ke sekolah tadi, Ya Allah penatnya dan letihnya badan ni... macam tak larat sangat nak ke sekolah, wednesday Sindrom :p ,,... actually, dah lama dah perhatikan diri sendiri :D . oppsss setiap kali hari Rabu, memang my energy dah out,... dunno know why ... huhuhu... kesannya amatlah besar, tambah this day very2 pad masa mengajar starting from 8- 1.20 , just break 2 masa aje... Opss satu lagi Hari selasa pun dah pad masanya and tambah2 dgn kelas Tasmi' lagi, ... huhuhu.... Kalau dapat ambil leave kan best.... hayya bukan merungut tau !!! just nak lepaskan perasaan kat sini aje... bukan tidak ikhlas tetapi melepaskan rasa hati agar esok ku kembali semangat untuk mendidik anak bangsaku...
back to the point... huuh!!! jauh benar tersasar dari tajuknya... kalau dalam karangan ni, takde markah kot muqadimmah tu... :)
Sebab kerana ketidak laratan diri( amboi mak... bahasa ni...!!! SPM dapat brp ni??)*maaf yer Cikgu BM, planning lah nak cari menu utk Berbuka kat bazar Ramadhan aje... hisyyy..!!! brp kali je yg masak... blh kira ngan jari... emmmmm minggu ni fullymasak tau!!! menu dari air tangan sendiri lagi...!!! Last not least akhirnya ku sising lengan baju, turun ke dapur...(psst takde tangga pun) check ape yang ada dlm freezer, dalam laci... emmm ada ayam, kentang , lengkuas... emmmmmm .. opss ada lada kering dah mesin siap2... ada lagi rupanya.. ni kes mesin sblm bln puasa lagi ni.
so menu kita pada hari ini ialah : AYam masak Merah + kentang(xpedas pun , sebab ingatkan my dotter nak nyum2 juga), Singgang Ayam + kentang ( sorry 2 say lah :" first time masak singgang ni!!!) xpernah lagi masak semenjak kawen ni!!! sebab dia resepi paling mudah... so rasa mcm tak mau buat aje!!
but hari ni selera nak makan nasi ngan kuah singgang... ( baik utk kesihatan ni) ... oopppss baba wat balik ikan keli goreng... ... minta my lovely baba petik daun kemangi kat laman rumah.. sebagai nilai tambah utk menambah selera makan/... he he... coppsss ada 1 lagi... Tepung pelita order dengan Kakna PAR di sekolah ku... + Tea o Ais...
Moreh pula ku, dah baking 2 hari lepas Apple Crumble + Whipping Cream... "western pula ya.."
Okayalah... that's all for today..nak resepi ke? jom ke my baking blog.. sarahbakery


Ayam Masak Merah + Kentang, Percik Ikan Keli Goreng

Tepung Pelita dan Ulam Daun kemangi

Singgang Ayam ( resepinya sama aje dgn Singgang Ikan,
just masukkan lengkuas, bwg putih, bwg merah, )


Apple Crumble

* Sabar je... slow bebenor internet ni!!! dah kul 12.20 am... nak tidur ... esok nak bangun sahur... !!! cepat lah upload gambar... huhuhu...* tgh tunggu pic di upload... lamatnya!!!..gayanya kena save and upload esokla yer.. * Baru dapat upload hari ni.. (4 /9? 09)

2 comments:

  1. wah..bagus betul adik kak nza ni..skali msak punya le canggih gitu...

    eh, kak nza xprnah lak rasa singgang ayam nih..kalu singgang ikan biasa le buat.Boilh le brkongsi resepi tu.

    ReplyDelete
  2. thanks kak for the compliment.. he he menu yg biasa2 je...
    Singgang ayam, basicnya sama dgn singgang daging @ ikan..... raya ni blik kelate ke?

    ReplyDelete

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel