Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Jom Memasak Bersama Contest

1st time nak join contest ni : Bismillahirrahmanirrahim :)




Assalamualaikum...

ni 1st time sarah nak join contest, dah lama dah nak join contest2 ni but i'm don't have much time and line tenet selalu KO bila nak upload gambar, but today is last day untuk contest ni, harapnya tuan Umah masih terima lagi lah pencalonan terakhir ni... manatau kan... calon akhir but become a winner... he he he... maaple.. doa ni.. :)
ni detail contest :
Contest Title : Jom Memasak Bersama.......
ContestContest Period : 5/08/09 - 7/09/09
Hadiah :Barangan dari Tupperware



ni sebenarnya menu berbuka puasa kami semalam, Kuew Teow Hong Kong (my dotter n baba feveret's... and also me) simple and mudah disediakan., yang penting ia menu yang sihat..
ni resepinya : (hidangan utk 3 @ 4 Org)
utk kuahnya :
3@4 ulas bwg putih
sayur campur ( kubis bunga, carrot, sawi, tomato and ikut you alls nak masukkan ape lagi)
1/2 jag air
minyak utk menumis,
garam dan gula,
ayam, udang, sotong @ daging ; di potong kecil2
1 sudu tpg jagung yg dicampur dgn air sejuk ye)
Kuew Teo
3 @ 4 biji telur
caranya : Tumis bwg putih, masukkan air dan ayam, udang, sotong dan biarkan mendidih, then masukkan sayur2 , perasa, akhirnya sekali tepung jagung. Done
Kuew Tiow pule : pecahkan sebiji telur dlm mangkuk then masukkan segengganm kuew tiow then kacau rata, then goreng di dalam minyak sehingga masak @ warna keemasan, (then ulang 2 lah utk 2 @ 3 hidangan ..
psst... kuahnya kalau berlebihan= boleh makan dengan nasi tau blh hirup je bagi org yang diet...
simple kan??? try lah... kalau kat kedai ni... mau RM 5 sepinggan .. huhu..
Nyummi nyummi... enaknya ... alhamdullillah.

1 comment:

  1. ok dh tgk.. huda dh letak your recipi.. please keep updated yea.. nt winner akan di announce soon. gud luck !!!

    ReplyDelete

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel