Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

Sedihnya,,,





Pic ni snap dah dekat 3 minggu dah... Tgk lah muka budak tecit tu... cedihkan??? nangis bagai nak rak ... ngikut mama nak sidai baju...bukannya nak tlg pun, tapi nak main kat laman, hisy... last2 suh baba nya pujuk kan, emmmmmmmmm baru leh wat keje dengan aman.

Ramadhan Al-Mubarak


Alhamdulillah, esok kita akan menyambut Kemerdekaan kita kali ke52, Syukur dipanjatkan kepada Allah kerana kita berada dalam keadaan tenang dan aman, semoga keamanan dan kemerdekaan ini terus berpanjangan. Malah dibulan yang baik dan mulia ini, jangan kita lupa, Syaitan2 yang sentiasa ingin mengoda ummat Muhammad telah dirantai oleh Allah, tentunya kita berasa gembira dan senang hati kerana golongan penggoda dan penghasut utama telah terikat dan tidak dapat lagi memainkan peranan utama mereka..

Tapi jangan kita bersenang diri, ada satu lagi musuh yang perlu diawasi, yakni nafsu yang ada dalam diri kita, nafsu yang berkurung dalam diri dan jiwa kita, itulah yang perlu kita kawal dan didik sepanjang bulan tarbiyyah ini. Inilah masa untuk mendidik nafsu dan jiwa ke arah taqarrub ila Allah...

Istimewanya Ramadhan dan nikmatnya pada orang yang berpuasa, setiap amalan dilakukan dilakukan digandakan lagi oleh Allah, pintu2 syurga dibukakan untuk setiap mukminNya.. Indahnya Ramadhan. Jangan hanya melaungkan merdeka dibibir sahaja, zahirkan pada diri dan didiklah hati dan nafsu, jauhkan dari nafsu ammarah yang merajai jiwa, Merdekakan Jiwa dan Ragamu dari bisikan nafsu yang menggoda... pergunakan bulan tarbiyyah ini untuk menjiwai diri sebagai muslim mukmin yang bertaqwa...


tahan lah lidahmu dari mengumpat dan bercerita tentang sesuatu yang sia-sia dan membawa kepada lagha(kelalaian) Rasulullah SAW bersabda maksudnya"Bukanlah puasa itu sekadar menahan diri daripada makan dan minum akan tetapi menahan diri daripada perkataan sia-sia."(riwayat al-hakim). Gantilah tabiat suka berbual2 dengan membaca dan mentadabbur al-Quran atau berzikir bukan kah itu lebih baik???

Muga Ramadhan kali ini lebih baik daripada sebelumnya. Ya Allah kurniakan kami kesihatan dan juga kecerdasan diri dalam beribadah kepadaMu , jauhkan kami daripada sifat malas dan juga berputus asa dalam setiap amalan kami, Ya Allah, amen ya Rabbal Alamin.

Nak XM ari ni

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,
Hari ni, sarah nak ke medan peperangan... ehh,,bukan peperangan yang melibatkan nyawa orang tau!!! ini peperangan untuk menguji kecekapan seorang penjawat AWAM... PTK... huhu
cuma tak tau lah nak cakap macamana... tak buat sebarang preparation pun... so.. macamana tu??? harapnya yang ni lagi better resultnya.. doa2 biarlah 2 2kertas dapat level 4... ayyooo!!! nak dapat level 4 macamna kalau tak studykan??? kan???
Wish gud Luck to myself and may Allah bless me..
Exam start jam 9 pagi nanti, untuk P&P dan jam 11 nanti untuk kompentasi Umum.
Pusat peperiksaan pula di SMK Kuala Krai... tempat yang sama cam tahun lepas...
but utk bulan ni 2 org teman sejQAF tak ambil , tak layak.. diorang ambil utk bulan 10 nanti... alahai takde geng lah pula...
oklah guys... nak belek2 buku jap... nak memorisekan mana yang sempat.
Muga dipermudahkan sempena bulan yang barakah ini.
Doakan ya kawan2

Ahlan Ya Ramadhan

Ahlan Ya Ramadhan...
Bulan barakah
Bulan yang dinanti-nantikan,
Bulan Maghfirah, Bulan keampunan..
Bulan Muhasabah Diri,
Bulan Ramadhan Madrasah Tarbiyyah Nafsiyah Terbaik..
Digandakan segala Amalan..
Dibelenggu Syaitan Laknatullah,
Dihentikan siksaan kubur sepanjang bulan Ramadhan

Perbanyakkan amalan,
Berzikir, Bertadaruss, Bertadabbur,
Bertahajud, Bermunajat kepadaNYA,
Memohon restu maghfirahNYA,
diampunkan segala Dosa,
diberikan kekuatan untuk beramal ibadah,
Diberi peluang merubah diri
ke arah Hambanya yang soleh-solehah,
Menjadi Insan beriman Taqwa .

Bukan hanya di bulan Rahmat ini sahaja
Ya Allah..
Biarlah ini satu detik perubahan, peningkatan
dan detik menjadi Muslim Mukmin...

Ya Allah ... kepada mu ku pohon munajat...

Dedikasi untuk semua teman yang mengenali
mamahusna@sarah..
Selamat Menjalani Ibadah Puasa...
dari kami sekeluarga.

tIADA n3 BUAT SEMENTARAa

ASSALAMUALAIKUM...

ALHAMDULILLAH SAYA SELAMAT SAMPAI DI RUMAH DALAM KEADAAN YANG SIHAT. iNSYA ALLAH... NANTI SAYA KONGSIKAN PENGALAMAN SEPANJANG DI SANA.. BUAUT MASA SKRG KEADAAN TIDAK MENGIZINKAN.. LITTLE INSYIRAH DEMAM, ... BADANNYA PANAS SANGAT.... RISAU KAMI. MGKIN ESOK BAWA JUMPA DC.

OK DULU BUAT SEKARANG ... DOAKAN KESIHATAN ANAK KAMI YE..

Panggilan Pulau


Assalamualaikum... salam sayang semua,
nak bagitau ni...maybe dalam 2 3 hari ni tak online and jangan pelik pula ke mana saya menghilang :) tak kemana, cuma ke pulau aje ... membawa diri dan hati ... untuk menghadiri satu seminar yang dianjurkan oleh YADIM dengan kerjasama PPD, saya tidak tahu siapa lagi khalayak peserta seminar.. Insya Allah kalau laptop ini saya bawa bersama, adalah entry nya...
ok..

Aiskrim RAdix.. Pilihan kami sekeluarga

Assalamualaikum dan salam sayang semua,
N3 kali ni nak promo sikit...... inilah pilihan kami sekeluarga kini, Alhamdulillah.. ada juga akhirnya alternatif ais krim halalan Toyyiban keluaran HPA.. menjadi santapan dan pencuci mulut kami sekeluarga tanpa rasa was was lagi... kerana pastinya halal..
Texture nya juga lembut... pabila masuk ke dalam mulut... terasa nikmatnya.. Hanya Allah yang tau... HPA mengeluarkan 4 perisa iatu : KOKO RADIX, VANILLA, JAGUNG dan tak salah satu lagi KOPI RADIX...
Jom kawan.,.. bertukar !!!...
Jadikan yang halal dan buatan muslim itu pilihan utama kita ...

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel