Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik
BismillahiRRahmaniRRahim
ASSALAMUALAIKUM....

Why this pic??? Emm there are a story bout this.
Actually, tadi semasa maghrib nyaris2 my baby di gigit lipan. Masa tu aku tgh amik wuduk, so tinggalkan Insyirah dengan makcik n pakcik dia kat ruang tamu... sedang asyik dia bermain... tiba tiba my youngest sis shout to her brother to angkat insyirah... Hairan diorang, kenape lah si Aina ni??? diorang tak paham, mana tak nya, Aina tak bagitau, dia sendiri pun panik. Tapi Alhamdulillah, Ateh ternampak, so terus diangkat my lil', masa tu lipan dah dok bawa punggungnya. Mujurnya dia di lindungi perisai,( pampers lah) Tapi itu semua perlindungan Dari Yang Maha Esa. Kalau tidak, tak dapat ku bayang kan betapa sakitnya baby ku andai di gigitnya. Alhamdulillah, syukur pada Mu Ya Allah.
Oh ya, lipan tu di bunuh oleh my younger bro dengan bongkah kayu... itulah cerita untuk hari ini. Ingatan Bersama" Sentiasa berwaspada dengan persekitaran kita semua"

Terkenang

BISMILAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum....

Terkenang zaman sekolah rendah dulu, rasanya tika itu, semua murid amat menghormati guru, walaupun guru2 marah mereka tetapi, mereka mendengar dengan tekun dan cuba membuat perubahan. sedegil-degil murid tika itu, rasanya tak sama dengan karenah dan tingkah laku anak-anak zaman ini. Jaman ini, rasanya lagi berat untuk di hadapi, mereka terlalu manja,tidak boleh dimarahi, andai marah terus memberontak. Iya, betul apa yang perkatakan, gunakan method lemah lembut, tetapi adakalanya kekerasan atau (tahzib) diperlukan untuk mendidik anak-anak ini.Banyak kes yang berlaku dalam realiti masyarakat ini, profesion keguruan tidak lagi dipandang pada kedudukan yang sepatutnya,bukannya penghormatan yang agung diperlukan,tetapi cukuplah sekadar menghormati guru itu sebagai pendidik anak-anak kite.

Kes pelajar perempuan yang menendang gurunya berulang kali, amat mengejutkan semua.. Sanggup dia melakukan perkara yang sedemikian pada orang yang telah menyampaikan ilmu padanya, emm mungkin dia hilang pertimbangan! itu mungkin anggapan kite,tapi kewarasan akal fikiran dan iman perlu menjadi panduan. Itulah pentingnya ditanamkan dengan akhlak yang mulia dalam diri setiap individu lagi-lagilah anak-anak kini.Supaya mereka kenal erti rasa hormat pada insan di sekeliling mereka.Terutamanya ibu bapa, para guru dan pendidik serta orang-orang yang lebih tua dari mereka.
Moga masyarakat anak-anak generasi ini, akan lahir sebagai muslim mukmin yang berada dilandasan Islam.

Sebulan Menyepi di Arena MAya

BismillahirrahmaniRrahim


Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan Salam Eidul Fitri buat semua teman-teman tika ini.
Alhamdulillah selama sebulan yakni sepanjang ramadhan menyepikan diri, kini ku kembali ke arena ini. Menyepi bukan beerti lupa tetapi kesuntukan masa dan masalah internet menyebabkan damaiimpiana senyap seketika. Buat teman2 yang berkunjung di teratak ku ini, Syukran jazilan diucapkan. Khas utk kak Lang... apa khabar?? tak sabar nak jumpa november nanti... Mesti byk perubahan2 yang berlaku dikalangan sahabat dan sahabiah ku.... lamanya menunggu detik itu.

OH ya... Hari Raya hari tu, my little princesess demam, so sepanjang hari hanya berada di rumah... dan juga Alhamdulillah kini usianya genap setahun bberapa hari.. begitu juga mamanya... sudah genap umur 2.... he he rahsia....




My lil insyirah.. cian demam d pagi eildulfitri... semua plan terpaksa dibatalkan.

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel