Followers

Sila Klik :),

tolong klik ya

ikhlaskan hati... mohon klik :)

SELAMATKAN GAZA

SELAMATKAN GAZA
Assalamualaikum
saya Maesarah , boleh panggil sarah/mai .Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID (869605) di area Kuala Krai.Servis Penghantaran seluruh Malaysia via poslaju/skynet juga available. Istimewa pada sesiapa yg membeli produk dgn saya layak dpt konsultasi percuma berterusan,free gift(t&c applied),jemputan ke ekslusif grup tertutup di FB dan dapatkan tips2 yang pelbagai untuk anda.
Contact saya di 0139561249 jika anda perlukan suplemen natural berkaitain dgn penyusuan/menambah selera makan atau juga untuk diet yang baik

mesyuaratlah ari ni.....



GURU ADALAH.....ni gambar tokoh guru... dia adalah guru dia juga digelar mujaddid bagi zaman ini...dia adalah YUSOF QARADHAWI.... i like reading his book....

#####################################################################################

Hari ni, hari paling lama aku tinggalkan insyirah, aku ada mesyuarat kat sekolah,
di sekolah tadi, bertemu kembali dengan rakan sekerja setelah sekian lama bercuti, masing2 bersemangat untuk memulakan tugas mendidik anak bangsa menjadi generasi yang cemerlang. dan yang pasti akulah yang paling lama bercuti..hehehe...cuti bersalin n terus sambung ngan cuti sek... so pada mereka2 yang baru kat sek tu pulak ingatkan aku org baru...untuk tahun ni....ADA KA PATUT?????

sempena tahun baru juga , APA YANG PASTI sekolahku juga akan mengalami satu anjakan yang akan menguntungkan semua pihak.khusunya para muridku...moga mereka kan bersedia dengann perubahan2 yang akan berlaku...nape aku cakap camtu... kerana dengan kehadiran pentadbir2 yang baru yang nampaknyya lebih bertanggungjawab dan paduan tenaga antara mereka , aku harapkan skse akan berubah wajah dan juga akan lebih maju lagi..... harapanku lah...taknak dah cam tahun2 sebelum ni...sape yang bertugas di sini.,...pasti mengetahuinya :( :(
OPPSSS berbalik pada mesyuarat hari ni
mesyuarat hari ni, masing2 diberikan tugas yang tersendiri untuk dilaksanakan khususnya dalam mendidik anak bangsa.. aku masih kekal dengan jawatan sbg SU spbt... em maknanya tahunm 08 must be better than 07... i hope . mesyuarat ari juga baru aku boleh mengenali GB ku yang baru... so sweet orangnya...but... em......
makanya apa yang dapatkan aku simpulkan buat masa kini my new GB adalah seorang yang bersistematik n tegas,berbeza dgn GB yang dulu... seolah kehadiran GB yang baru ni mybe akan menyinari sekolah kami.... misi nya yang pasti SKSE sekolah cemerlang 2010.

tadi juga, kami dihidangkan dengan santapan minda dan hati yang amat menyelerakan...apa yg ku perhatikan rakan2ku masing2 fokus dengan santapan yang dihidangkan,,, em sedap sangat kot.....

cuma yang dapat ku simpulkan daripada santapan tadi....amat menyelerakan, menghidupkan kembali hati dan mengkobarkan lagi semangat utk menjadi pendidik.
teringatkan akan ucapan dr wakil PPD tadi, apa yang dapt disimpulkkan :

sebagai seorang pendidik :
*mendidik adalah sesuatu yang diamanahkan oleh ALLAH
*pendidik harus mengganbungkan segala kekuatan dan kelebihan yang ada dalam menyampaikan ilmu pada muridnya
*pendidik juga harus membina kekuatan dari dalam agar dirinya mampu menjadi qudwah hasanah
*keikhlasan adalah kunci utama untk menjadi pdidik yang berjaya.
*GUru dan bilik darjah amat penting, ada yg mengatakan bilik darjah adalah : 4 walls for future" em..... apa maksudnya ya????
well.dalam bilik darjah lah berlakunya proses p&p antara murid dan guru. di BD murid mendapat ilmu hasil dari curahan dan ajaran guru.... so guru kena ingat jagn mempermudahkan tugas ini.... and don't u ever think to be IT teacher.....opss... nape xleh jadi cg IT lak???? hahaha..... mesti korang pelikkan....
bukanlah dimaksudkan dengan cikgu IT (information technology) but IT teacher yang di maksudkan ni adalah cikgu ikut terlintas (IT) em..... ape yang dibuat oleh cikgu IT ni... bila dalam kelas barulah dia terlintas nak ngaja ape2... bukannya nak buat lesson plan awal2.... nauzubillahi min zalik.... muga aku kan jadi pendidik yng berwibawa.
madah pujangga ada mengatakan " kesilapan seorang DOKTOR mungkin menghilangkan satu nyawa tetapi.................
kesilapan seorang PENDIDIK akan merosakkan satu generasi.

BERATNYA TUGAS SEORANG PENDIDIK KAN????

No comments:

Post a Comment

Buku Pelawat

Sudi kiranya mencoretkan sesuatu sebagai kenang-kenangan

ikhlaskan hati... mohon klik.... :) syukran

naufal and kopiah ayahsu

naufal and kopiah ayahsu

kakak yg comel

kakak yg comel